Shutterstock

5 krankzinnige adviezen tegen een kater

Kan je hoofd elk moment exploderen en voel je de misselijkheid opkomen? Niet gewanhoopt: zuipschuiten van vroeger tijden weten wel hoe je van die nieuwjaarskater afkomt.

1. Pak de symptomen aan met een stevige brunch uit de oudheid

De oude Romeinen en Grieken staan bekend om hun wilde orgiën waar de drank rijkelijk vloeide. Ze wisten dan ook wel raad met een kater: volgens Plinius de Oudere kon je de dag na een feest het beste een brunch gebruiken van schapenlongen, rauwe uileneieren en gefrituurde kanaries.

2. Drink konijnenkeutelthee als een cowboy

Als vast voedsel nog een brug te ver is, kun je doen als de Amerikaanse cowboys en een kopje thee maken. Die moet je echter wel trekken van de uitwerpselen van een konijn, want de cowboys wisten dat konijnenkeutels veel zout en vitaminen bevatten, en die helpen je er in no time bovenop.

3. Voel je weer fantastisch met een hoteldrankje

In de jaren 1930 serveerde het New Yorkse Ritz-Carlton Hotel een bijzonder drankje aan gasten die zwaar gefeest hadden. Het bestond uit Coca-Cola met melk en volgens een persbericht van het hotel zou je je weer fantastisch voelen als je er een glas van dronk en daarna een dutje deed.

4. Zweet de misselijkheid uit als een indiaan

Als je liever niet in de keuken in de weer gaat, kun je het advies van de indianen opvolgen: beweeg tot je flink zweet. Lik het zweet dan van je huid en laat het rondgaan in je mond alvorens het uit te spugen. En je kater is foetsie.

5. Of je doet gewoon als een Viking

... en zet het op een kotsen.