Zo ontstonden de Michelinsterren
De Michelingids was eigenlijk bedoeld om automobilisten de weg op te krijgen en zo meer banden te verkopen. Maar de lezers waren vooral geïnteresseerd in het overzicht van restaurants.

In 1900 werden van de eerste Michelingids wel 35.000 stuks gedrukt.
Het eerste restaurant kreeg in 1926 een Michelinster.
Het was een initiatief van de Franse bandenproducenten Édouard en André Michelin, die sinds 1900 een gratis gids voor automobilisten uitgaven met kaarten van Frankrijk en informatie over garages en tankstations. Deze Michelingids tipte ook horecagelegenheden.
Het doel was mensen de weg op te krijgen en zo meer banden te verkopen. Naarmate het aantal auto’s toenam, werd de gids steeds populairder, en in 1920 kwam hij in grote delen van Europa uit.
Anonieme recensenten delen sterren uit
De lezers waren vooral te spreken over het overzicht van restaurants. Michelin besloot daarom een afdeling recensenten aan te stellen die de restaurants anoniem bezochten en beoordeelden.
Vanaf 1926 deelden de recensenten ook sterren uit. De eerste restaurants kregen hooguit één ster. Het huidige systeem met drie sterren voor uitzonderlijke gelegenheden werd in 1931 ingevoerd.