Honkbalteam speelde voor zijn leven

Sheriff Felix Alston laat in 1911 uit medelijden terdoodveroordeelden in de staatsgevangenis van Wyoming een honkbalteam vormen. Tegen alle verwachting in presteren de spelers uitstekend, en op mysterieuze wijze wordt de voltrekking van de doodstraf telkens uitgesteld.

Het team was geliefd bij de pers en de wedstrijden trokken veel bekijks.

© Chris Enss & Howard Kazanjian

Sheriff Felix Alston, die de leiding voert over de staatsgevangenis van Wyoming, geeft in 1911 uit medelijden terdoodveroordeelden toestemming een honkbalteam te vormen.

Het gevangenenteam speelt op een veel hoger niveau dan verwacht, en samen met zijn vriend, de gouverneur van Wyoming, besluit Alston dat het aan echte wedstrijden mee mag doen.

De twee mannen zetten veel geld in op het onderschatte team en lopen binnen.

Joseph Maull Carey was van 1911 tot 1915 gouverneur van Wyoming, en daarna pleitte hij voor een landelijk gokverbod. Mogelijk wilde hij zo van zijn slechte naam op dat gebied afkomen.

© Wyoming State Archives/Wikipedia

Verlies? Dan wacht de galg

De gevangenen blijven maar winnen, en de voltrekking van het doodvonnis van de sterspelers wordt telkens op mysterieuze wijze uitgesteld.

Achter gesloten deuren krijgen de spelers te horen dat de galg wacht als ze verliezen. Dat doen ze nooit, maar de pers krijgt lucht van de zaak en na geruchten over corruptie moet de sheriff de stekker uit het team trekken.

De meeste spelers worden korte tijd later ter dood gebracht.