Galerij: uitrusting van een ninja

Voor ninjamissies was een goed gevulde gereedschapskist nodig, met werpsterren, klauwen en nog veel meer.1

Vermomd als de tegenstander

De ninja, hier in zwarte kledij afgebeeld, doste zich meestal uit als zijn tegenstander.

Werpster

De vlijmscherpe metalen werpster – shuriken – gooide de ninja naar zijn tegenstander. Behalve in de traditionele vorm is dit wapen ook uitgevoerd als ruit, pijl of mes.

Ninjato: het korte ninjazwaard

Het korte ninjazwaard, ninjatô heeft een dodelijk scherp lemmet. Het wapen werd ook gebruikt als stok, waarmee de ninja zijn weg kon vinden in het donker.

Tabi: voetvormige sokken

Deze speciale schoenen heten tabi. Ze volgen de voetvorm, hebben een inkeping tussen de grote teen en andere tenen en geven een perfecte grip bij het touwklimmen.

Shikoro: een dunne zaag

De shikoro ken is een dubbelzijdig, dun zaagzwaard dat een ninja gebruikte om houten sloten van deuren en ramen mee te openen en kijkgaatjes mee te maken.

Kusarigama: een zeis met een ketting

Een kusarigama is een zeis met een ketting waaraan een lood zit. De ninja slingert dit om de benen van de vijand, trekt hem naar zich toe en doodt hem met een doeltreffende steek van de zeis.

Tekagi-shuko: scherpe klauwen

Deze scherpe, ijzeren klauwen, tekagi-shuko, werden gebruikt als klimijzers. Daarnaast zijn de scherpe pinnen, die lijken op een berenklauw, geschikt om mee te vechten.

Kunai : troffel en koevoet

Een kunai houdt het midden tussen een robuuste troffel en een koevoet. Een ninja gebruikte dit gereedschap om poorten open te breken en gaten te maken in de traditionele kleimuren.

Kaginawa: lang touw met anker

Dit lange touw met anker, de kaginawa, was het belangrijkste ninja-attribuut. Door het anker over de muur te gooien kon de ninja via het touw over de muur klimmen.