Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

In 1963 kreeg Supercrema de naam Nutella.

Cultuur - Gastronomie

Italianen creëerden Nutella

Wanneer werd de pasta Nutella gelanceerd?

Nutella werd in 1949 door de Italiaanse chocolatier Pietro Ferrero bedacht. In de oorlog had Ferrero veel moeite om aan de sterk gerantsoeneerde cacao en chocola te komen. Hij ontwikkelde daarom een mengsel van hazelnoten, suiker, olie en cacao dat hij in harde blokken als beleg verkocht.

Maar ouders klaagden dat de kinderen alleen het beleg opaten en niet het brood. Daarom bedacht Ferrero een chocoladepasta, die hij Supercrema noemde. In 1963 werd Supercrema omgedoopt tot Nutella.

Lees ook:

Gastronomie

Excentrieke wetenschapper wil alle dieren proeven

9 minuten
Gastronomie

Brood uit de oudheid werd torenhoge taart

4 minuten
Gastronomie

Sinds wanneer eten de Britten fish & chips?

1 minuut

Log in

Ongeldig e-mailadres
Wachtwoord vereist
Toon Verberg

Al abonnee? Heb je al een abonnement op ons tijdschrift? Klik hier

Nieuwe gebruiker? Krijg nu toegang!

Reset wachtwoord

Geef je mailadres op, dan krijg je een e-mail met aanwijzingen voor het resetten van je wachtwoord.
Ongeldig e-mailadres

Voer je wachtwoord in

We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar

Nieuw wachtwoord

Enter a password with at least 6 characters.

Wachtwoord vereist
Toon Verberg