De tre musketerer borg

Nieuwe film over de drie musketiers is lekker ouderwetse actie

De nieuwe Franse verfilming van de onsterfelijke klassieker doet het verrassend goed, met briljante actie én geweldige recensies.

De klassieke roman De drie musketiers van Alexander Dumas uit 1844 is weer eens verfilmd. Deze versie pakt groots uit en biedt absoluut waar voor je geld.

De nieuwe verfilming, The Three Musketeers: D’Artagnan, is Frans. Het is een heerlijke ouderwetse actiefilm, die niet onderdoet voor de meest meeslepende Hollywoodblockbusters.

Regisseur Martin Bourboulon laat virtuoze schermers in het zadel springen en wegstuiven alsof het niets is, de kruitwolken en klassieke zwaardgevechten krijgen alle ruimte en de kippen, het hooi en de lichamen vliegen in het rond.

Bekijk de trailer hier:

Video

Bekend verhaal opgesplitst

De 2 uur en 1 minuut durende film vertelt het bekende verhaal van de jonge driftkop d’Artagnan, die in 1627 van Gascogne naar Parijs reist om musketier te worden.

In de hoofdstad ontdekt hij een samenzwering tegen de troon en moet hij als een bezetene vechten tegen de kwaadaardige kardinaal Richelieu en zijn doortrapte spion Mylady de Winter – uiteraard met de hulp van de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis.

Anders dan bij eerdere verfilmingen is het verhaal dit keer opgesplitst in twee delen, waarvan het tweede in december uitkomt in de Franse bioscopen.

Het eerste deel scoort 96% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, een metasite met informatie over recensies.