TV-Radio Mirror
Marilyn Monroe

Hoe stierf Marilyn Monroe?

Marilyn Monroe was een van de populairste en beroemdste filmsterren ter wereld. Ze werd geplaagd door innerlijke demonen en gaf in augustus 1962 haar strijd hiertegen op.

Marilyn Monroe was pas 36 jaar oud toen haar levenloze lichaam op zondag 5 augustus 1962 vlak voor zonsopgang werd gevonden door haar psychiater.

In de maanden daarvoor voelde het wereldberoemde filmicoon zich steeds verder onder druk gezet door de verwachtingen van de buitenwereld. Monroe was in de jaren 1950 een van de populairste filmsterren ter wereld, maar in de jaren daarna trokken haar films minder aandacht en werd haar naam steeds vaker in verband gebracht met diverse schandalen.

De superster kreeg in die periode ook gezondheidsproblemen en nam grote hoeveelheden medicatie.

In die fatale augustusnacht vermoedde haar huishoudster dat er iets met de filmster was gebeurd. Ze nam daarom contact op met de psychiater van Monroe, die de deur van de slaapkamer van de ster forceerde en haar dood aantrof.

Marilyn Monroe

De laatste film van Monroe The Misfits, kwam uit in 1961 en werd een enorme flop.

© TV-Radio Mirror

Gerechtsarts: ‘Het was zelfmoord’

Een forensisch onderzoek wees uit dat Monroe stierf aan een overdosis slaappillen. Er werden geen onrechtmatigheden gevonden, en aangezien Monroe eerder al aan zelfmoord middels een overdosis medicijnen had gedacht, stelde de gerechtsarts vast dat de filmster zelfmoord had gepleegd.

In de jaren daarna deden diverse verhalen de ronde dat Monroe in werkelijkheid was vermoord. Onder de ‘verdachten’ waren president John F. Kennedy en zijn broer Robert F. Kennedy, die volgens aanhoudende geruchten allebei een affaire met Monroe hadden gehad.

Naar aanleiding van de hardnekkige complottheorieën besloot de officier van justitie van Los Angeles in 1982 om het onderzoek naar de dood van Marilyn Monroe te heropenen. Hij vond geen bewijs voor de theorieën en stelde vast dat de oorspronkelijke doodsoorzaak correct was.