3 historische beroemdheden die uit hun graf werden gehaald

Vaderschapskwesties en complottheorieën hebben er meerdere keren toe geleid dat overleden beroemdheden werden opgegraven. Dit zijn drie van de spectaculairste gevallen.

© Wikipedia

Geruchten haalden Jesse James boven

In de jaren 1870 werd er in de VS intensief jacht gemaakt op de crimineel Jesse James, die de ene bank na de andere beroofde.

Maar sinds hij in 1882 overleed door een schot in zijn achterhoofd, ging het hardnekkige gerucht dat er een onschuldige man was doodgeschoten en in zijn naam begraven.

In 1995 bleek echter uit een DNA-test dat Jesse James in eigen persoon in het graf ligt.

Benen van James Brown afgezaagd

Zijn gewaagde dansmoves maakten de zanger James Brown rijk en wereldberoemd. Maar die rijkdom kostte hem uiteindelijk zijn benen.

De kinderen van James Brown beweerden dat hij in de jaren 1980 was gesteriliseerd en daarom niet de vader kon zijn van de in 2001 geboren James Jr., die de zoon zou zijn van James Brown en zijn laatste vrouw, Tomi Rae Hynie.

Hynie hield echter vol dat James Jr. een erfgenaam van de zanger was.

Een DNA-test moest de waarheid boven tafel krijgen, maar er zat zo veel balsemingsvloeistof in het lichaam dat een gewone test onmogelijk bleek. Daarom werden zijn benen geamputeerd, zodat de artsen monsters van zijn beenmerg konden gebruiken.

‘De benen van mijn man, de beste danser ter wereld, zijn in de dood afgezaagd,’ klaagde zijn weduwe.

De DNA-test toonde aan dat James Jr. wel degelijk een zoon van James Brown is.

Video

Tarotkaartlezeres claimde recht op erfenis Dalí

De Spaanse kunstenaar Salvador Dalí had geen buitenechtelijke dochter. Dat bleek vorige week uit een DNA-test.

Het lichaam van de schilder werd in juli met veel bombarie opgegraven, omdat de tarotkaartlezeres Pilar Abel beweerde dat zij was geboren uit een affaire tussen Dalí en haar moeder – en dat ze dus recht had op een deel van de honderden miljoenen dollars die hij naliet.