Mysterieuze mummiehand met drie vingers gevonden in Peru

De vingers zijn 20 cm lang, de huid is ingedroogd en de botten zijn vederlicht. De hand lag in een sarcofaag samen met een langwerpige schedel, aldus de onderzoekers achter de vondst.

De wonderlijke hand heeft maar drie vingers, die wel heel lang zijn.

© Brien Foerster/Hidden Inca Tours

Volgens Brien Foerster, de man die het nieuws wereldkundig maakte, kreeg hij de lange, griezelige hand van iemand die hem in 2016 had gevonden in een tunnel bij de oude Incahoofdstad Cuzco.

De hand zou in een sarcofaag hebben gelegen samen met andere lichaamsdelen, waaronder een langwerpige schedel en een gemummificeerde baby.

Het is óf een sensatie, óf een handige vervalsing, schrijven de Express en andere Britse media, die de afgelopen dagen het verhaal over de ingedroogde hand uit Peru hebben gebracht.

Marsman of Incamummie?

Volgens Brien Foerster, die een groot deel van zijn leven heeft besteed aan het zoeken naar Marsmannetjes en hun vermeende bezoeken aan de aarde, heeft een anonieme Peruaanse arts in Cuzco de hand onderzocht.

De arts zou geconcludeerd hebben dat de hand 'biologisch' echt is en bestaat uit botten, huid en nagels. Op röntgenfoto's zou te zien zijn dat elke vinger bestaat uit zes kootjes, terwijl mensenvingers er maar drie hebben.

Volgens Foerster is de arts er in zijn laatste onderzoek op uit gekomen dat de hand van de vroegste voorouders van de mens of van een buitenaardse levensvorm is.

DNA-tests moeten licht op de zaak werpen

Nu al wordt Foerster echter zwaar onder vuur genomen: Waarom mag niemand weten waar de hand is gevonden? Waarom wil de arts in kwestie niet met zijn naam in de krant? En waarom heeft Foerster de hand niet aan een erkende universiteit overhandigd?

Foerster belooft dat de hand in 2017 in de VS zal worden onderworpen aan een DNA-test en een koolstof-14-analyse.