Romeinse Rijk

Colosseum in Rome in Romeinse Rijk

De wereld van de Romeinen

Romeinse goden, Romeinse keizers en het gewone Romeinse volk – wij vertellen verhalen over de Romeinse beschaving en alles wat daarbij hoort.

Blijf op de hoogte van de actuele kennis over het Romeinse Rijk en de laatste archeologische vondsten uit heel de Romeinse wereld: van Noord-Afrika tot Engeland en van Spanje tot India.

Volg de Romeinen vanaf Romulus en Remus en de stichting van Rome. Leer de Romeinse keizers en de vele bloedige intriges aan het hof van dichtbij kennen en zit op de eerste rang bij de val van het Romeinse Rijk.
Keizer Augustus

Romeinse keizers

Baanzekerheid hoorde niet bij de functie van Romeinse keizer. Sommigen overleefden het maar een paar weken of maanden, anderen zaten meer dan een mensenleven op de troon. En van tijd tot tijd werden er nieuwe keizerlijke dynastieën gesticht.

Hier vind je portretten van zowel minder bekende als wereldberoemde keizers: Augustus, Tiberius, Caligula, Claudius, Nero – en dat zijn nog maar de eerste vijf van de lange lijst.

In de vele jaren die HISTORIA al bestaat, hebben we bijna alle Romeinse keizers wel een keer behandeld, dus we kunnen nog wel even doorgaan: Hadrianus, Justinianus, Constantijn, Marcus Aurelius en nog vele anderen …
Bladzijde 1 / 14