Enorme begraafplaats ontdekt in China

Archeologen hebben in China een enorme begraafplaats ontdekt uit de Westelijke Han-dynastie. Er lagen onder andere een grote hoeveelheid bronzen munten.

De begraafplaats ligt bij Nanchang en bestaat uit acht gigantische graven. In het grootste zijn twee miljoen bronzen munten gevonden, die samen zo’n 10 ton wegen.

© National Museum of China & Primal Trek

Archeologen hebben een grote en zeer goed bewaarde begraafplaats uit het oude China blootgelegd. De graven stammen van de Westelijke Han-dynastie, een van de machtigste dynastieën, die China zo’n 2200 jaar geleden regeerde.

Strijdwagens en bronzen munten in graf

Er zijn maar acht graven, maar die beslaan maar liefst 40.000 m² (zes voetbalvelden). In de graven zijn onder meer vier met goud gedecoreerde strijdwagens met elk vier paarden gevonden, die samen met hun eigenaars begraven zijn.

In totaal hebben de archeologen nu circa 10.000 objecten uit de grond gehaald, waaronder spiegels, wijnkannen en muziekinstrumenten. In het grootste graf werden wel twee miljoen bronzen munten ontdekt.

Graf is mogelijk van beruchte keizer

De wetenschappers vermoeden dat dit graf van Liu He is – een beruchte Chinese keizer die in 74 v.Chr. slechts 27 dagen regeerde voor hij werd afgezet.