Shutterstock

Chinese keizer krijgt duizenden nieuwe terracottasoldaten

Chinese archeologen hebben nog 20 terracottasoldaten gevonden in het enorme graf van keizer Qin Shi Huangdi. Maar er zijn er nog veel meer.

Chinese onderzoekers hebben 20 nieuwe terracottasoldaten gevonden in het enorme graf van de keizer Qin Shi Huangdi (259-210 v.Chr.). De vondst werd in een bestaande opgraving van het keizerlijke leger gedaan – een paar kilometer ten noorden van zijn mausoleum in de Shaanxi-provincie in Midden-China.

De vondst omvat onder meer beelden van een generaal en soldaten en kan ons misschien meer leren over soldaten met een hogere rang. De archeologen hopen vooral dat ze meer te weten komen over de Chinese wapens en uitrusting in de 3e eeuw v.Chr.

Uit onderzoek blijkt dat de terracottakrijgers vroeger felgekleurd moeten zijn geweest.

© Charlie / Wikimedia Commons

Nog veel meer vondsten op komst

De archeologen verwachten dat deze vondst slechts een begin is. Op dit moment zijn er al zo’n 2000 terracottasoldaten uitgegraven, maar de Chinezen denken dat het grafcomplex misschien wel 20.000 krijgers bevat.

De huidige opgraving kan volgens de archeologen nog een geschatte 6000 nieuwe figuren blootleggen – zowel soldaten als paarden.

De nieuwe figuren zijn minder goed geconserveerd dan eerdere vondsten – sommige waren kapot – maar de archeologen vermoeden dat ze mogelijk weer gemaakt kunnen worden en bij de rest kunnen worden gezet.