1. Ulysses S. Grant
Het Whiskey Ring-schandaal
Ulysses S. Grant was van 1869 tot 1877 president van de VS, en zijn regeringsperiode stond in het teken van corruptie.
Het bekendst is het schandaal rond de Whiskey Ring, dat ging om belastingontwijking en omkoping en waarbij vooraanstaande politici en whiskeystokers betrokken waren.
In 1875 werd bekend dat verschillende leden van de regering belastinginkomsten uit de landelijke whiskeyverkoop in hun eigen zak staken.
Grant eiste dat de schuldigen werden bestraft, maar toen bleek dat hij zijn privésecretaris probeerde te beschermen, die ook bij de zaak betrokken was geweest, werd het een schandaal.
Hoewel Grant zelf niet rechtstreeks betrokken was bij de Whiskey Ring, werd zijn poging om zijn vrienden te beschermen gezien als een bewijs van het feit dat zijn regering door en door corrupt was.

De media dreven de spot met Ulysses Grant en zijn corrupte medewerkers.
2. Warren G. Harding
Het Teapot Dome-schandaal
De presidentsperiode van Warren G. Harding kende meerdere schandalen, maar de grootste was het zogeheten Teapot Dome-schandaal.
Het schandaal ontstond toen Harding in 1921 het beheer van de landelijke oliereserves op zee overdroeg aan het ministerie van Binnenlandse Zaken – een actie die later door het Amerikaanse hooggerechtshof werd bestempeld als onrechtmatig.
Vóór die tijd had de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Albert B. Fall de rechten op de oliereserves in Teapot Dome, Wyoming en op andere plekken al verkocht aan particuliere oliemaatschappijen, tegen een riante vergoeding.
Toen de affaire in 1924 uitlekte, had Albert B. Fall al ruim 100.000 dollar opgestreken.
Hij werd veroordeeld en kwam in de gevangenis terecht, maar Warren G. Harding overleed in 1923 tijdens zijn ambtstermijn aan een hartstilstand en werd nooit aangeklaagd. Het schandaal vormde echter een ernstige smet op zijn nagedachtenis.

Warren Harding stierf voordat hij kon worden aangeklaagd in het Teapot Dome-schandaal, maar zijn nagedachtenis is voorgoed besmeurd.
3. Richard M. Nixon
Het Watergate-schandaal
Watergate wordt vaak gezien als het grootste presidentiële schandaal dat de VS ooit heeft gekend. Dat komt met name doordat dit het enige schandaal is waardoor een president is afgetreden.
Het Watergate-Schandaal begon in de jaren 1970, toen vijf mannen die voor Nixon werkten op heterdaad werden betrapt bij een inbraak in het hoofdkantoor van de Democraten.
In eerste instantie werden de mannen veroordeeld voor inbraak en afluisterpraktijken, maar tijdens de rechtszaak kwam naar buiten dat ze handelden in opdracht van de top van de regering, die haar betrokkenheid vervolgens had proberen te verbergen.
In totaal werden 43 mensen veroordeeld voor betrokkenheid bij de zaak – veel van hen waren naaste medewerkers van Nixon. Op 9 augustus 1974 legde Richard M. Nixon het ambt van president neer.

Richard Nixon trad in 1974 af als president naar aanleiding van het Watergate-schandaal.
4. Ronald Reagan
Het Iran-Contra-schandaal
Hoewel nog steeds niet bekend is welke rol Ronald Reagan precies speelde in de Iran-Contra-affaire, wordt er hij nog steeds mee in verband gebracht.
In Reagans regeringstijd verkocht de VS namelijk wapens aan Iran, ondanks het toenmalige wapenembargo tegen dit land. Dat deed de VS naar eigen zeggen om de kans te vergroten dat enkele Amerikaanse gijzelaars zouden worden vrijgelaten, die door terroristen in Libanon gevangen werden gehouden.
De opbrengst van de wapenverkoop werd echter in het diepste geheim gebruikt om de Contra-rebellen in Nicaragua te steunen, die het toenmalige bewind in hun land wilden omverwerpen.
Toen de kwestie in het najaar van 1986 aan het licht kwam, boog het Internationale Gerechtshof zich over de zaak. Het hof bepaalde dat de VS internationale wetgeving had overtreden.
In de VS werden 11 vooraanstaande ambtenaren en politici schuldig bevonden aan het achterhouden van informatie voor het Congres en aan meineed. Er is echter nooit doorslaggevend bewijs gevonden voor Reagans betrokkenheid bij het schandaal.

In 1987 ontving Ronald Reagan het 'Tower Commission Report', een uitvoerig onderzoeksrapport over het Iran-Contra-schandaal. De commissie vond echter geen directe bewijzen tegen de president zelf.
5. Bill Clinton
Het Monica Lewinsky-schandaal
Het Monica Lewinsky-schandaal had alles: seks, leugens en sensatie. Misschien komt het daardoor dat dit schandaal veel meer bekendheid heeft gekregen dan al het andere waarbij Bill Clinton mogelijk betrokken is geweest.
In 1998 lekte uit dat de Amerikaanse president, die getrouwd was en een dochter had, een seksuele verhouding had gehad met de 22-jarige Monica Lewinsky, een stagiaire in het Witte Huis.
Dat was op zich al een schandaal, maar de situatie escaleerde toen Clinton ervan werd beschuldigd onder ede te hebben gelogen toen hij de affaire ontkende.
Hij werd daarom door het Huis van Afgevaardigden aangeklaagd wegens meineed en belemmering van de rechtsgang.
Clinton werd vrijgesproken door de Senaat en bleef aan als president, maar werd wel geroyeerd als advocaat.

De rechtszaak tegen Bill Clinton vond plaats in 1999. De Senaat sprak hem vrij van meineed en belemmering van de rechtsgang, maar hij werd wel geroyeerd als advocaat.