Russische schat uit revolutie gevonden

Bij de renovatie van een oud herenhuis in de stad Sint-Petersburg hebben bouwvakkers een zilverschat gevonden uit de tijd van de Russische Revolutie.

De schat bevatte onder meer militaire onderscheidingen, zoals medailles.
Scanpix
De schat bevatte onder meer militaire onderscheidingen, zoals medailles.

De schat, die was verstopt in een geheime ruimte in het huis, bevat meer dan 1000 waardevolle voorwerpen, zoals sieraden, medailles en zilver. Alles is zorgvuldig ingepakt in kranten uit 1917 en zodoende goed bewaard gebleven.

De politie werd 24 uur na de vondst op de hoogte gebracht en ontdekte dat een aantal bouwvakkers had geprobeerd een deel van de voorwerpen te verstoppen.

Zo waren er drie zilveren dienbladen tussen het bouwafval weggesmokkeld en 72 zilveren lepels en vorken verstopt. De politie doorzoekt het gebouw om te zien of er nog meer is weggemoffeld.

De schat was eigendom van de familie Narysjkin en is naar alle waarschijnlijkheid tijdens de revolutie verstopt voor de bolsjewieken.

De Narysjkins waren een van de beroemdste adellijke families van Rusland en verlieten het land in 1917. De moeder van Peter de Grote was lid van deze familie.

200 jaar Waterloo

Nieuw nummer: Dit jaar is het 200 jaar geleden dat Napoleon zijn laatste nederlaag leed bij Waterloo. Volg de slag van uur tot uur in het nieuwe nummer van Historia.

Lees Historia op je tablet of smartphone

Abonnement: Nu kun je het nieuwste nummer van Historia op je tablet of smartphone lezen.

Aanmelden nieuwsbrief

Gratis nieuwsbrief van Historia.

Meld je aan voor elke week:

  • De beste artikelen
  • Het nieuwste oude nieuws
  • De quiz van de week

Poll

Wetenschap in Beeld
Historia

Copyright © 2009 Bonnier Publications